Uutiset

UUTISKIRJE 07/2017

Markkinanäkymät ovat liiketoimintojemme kannalta edelleenkin hyvät toiminta-alueellamme. Infrapuolen tarjouskyselyjä tulee tasaisena virtana, niin julkiselta kuin yksityiseltäkin puolelta. Suomessa odotetun infrarakentamisen kokonaismäärän kasvaminen vuodelle 2017 on toteumassa, ehkä jopa ylittymässä. Positiivista on myös tulevan vuoden ennuste, että infrarakentaminen jatkuu noususuhdanteisena. Kuitenkin on todettava, vaikka infra-alan työllisyys on tällä hetkellä hyvä ja suhdanteet ovat kasvussa, niin kilpailu markkinoista on kiristynyt. Kaluston ja henkilöstön resurssipulaa esiintyy aika ajoin.

Tilauskantamme urakointi – kuljetussektorilla on kehittynyt edelleenkin myönteisesti. Meneillään olevat hankkeet ovat toteutuneet suunnitelmien mukaisesti. Suurimpia meneillään olevia hankkeita ovat vt. 21 Kolari – Palojoensuu välin kiviainetoimitukset ja massakuljetukset, sekä tien siltakohteiden maatyöt. Edellä mainituissa kohteissa toimitukset etenevät tehokkaasti, ja ovat etuajassa. Muita mainittavimpia isompia kohteita urakointi – kuljetus sektorilla ovat mm. Rovaniemen Norvatien sillan maanrakennustyöt, Sodankylän hyvinvointikeskuksen maatytöt, Levin Koutamaan alikulkutunneli hanke, Ranuan katu-urakka, Motonetin pohjatyöt Rovaniemi.

Kaupan sektori etenee urakointi – kuljetus sektorin vanavedessä. Kokonaislitravolyymit ovat tavoitteidemme mukaisia, jopa hieman ylikin. Kilpailu on myös kaupan sektorilla kiristynyt. Haastetta tulee riittämään meillä kaupan sektorin puolella kuluvana liiketoimintavuonna.

Kokonaisuutena yhtiömme liiketoiminta ensimmäisenä puolivuotiskautena on edennyt lähes suunniteltujen tavoitteiden ja päämäärien mukaisesti, mutta toisellekin vuosipuolikkaalle meille jää haasteita. Suurimpina haasteita edelleenkin on muuttuva maailma, kiristyvä kilpailu, sekä lakien ja säännösten tulkinnat lähinnä viranomaistahoilta.

 

Terveisin

Napapiirin Kuljetus Oy

Teppo Kyrö

toimitusjohtaja

UUTISKIRJE   04 / 2017

Talven selkä on taittumassa kevään tehdessä tuloaan. Kevään tulo on vilkastanut myös tarjouskyselyjen määrän koko toimialueellamme. Talous elpyy, ja talousennusteet tälle vuodelle ovat kasvusuuntaisia. Se näkyy myös meillä tarjouskyselyjen ja saatujen hankkeiden määrissä.

Tilauskantamme urakointi – kuljetus sektorilla näyttää toiminta – alueellamme jo tässä vaiheessa vuotta hyvältä. Jo saatujen hankkeiden määrä on tällä hetkellä poikkeuksellisen suuri verrattuna edellisiin toimintavuosiimme. Saaduista hankkeista mainittakoon vt. 21 Kolari – Muonio ja Muonio – Palojoensuu välien kiviainestoimitukset  ja kuljetukset, sekä Norvajärven siltatyömaahan liittyvät maarakenustyöt ja kiviainestoimitukset. Lisäksi Lappi 17 rakenteenparantamisurakan työt tulevat työllistämään myös meitä tulevana kautena. Lisäksi toiminta – alueellemme on tulossa vielä useita suuria ja pienempiä infrapuolen hankkeita sekä yksityisellä että julkisella puolella.

Kaupan sektorilla alkuvuosi on lähtenyt käyntiin hyvin. Olemme asetetuissa tavoitteissa, jopa hieman ylikin. Kauppa kulkee osaksi urakoinnin- kuljetus sektorin volyymin mukaisesti, eli ennustettavissa on, että kaupan sektorin myytyjen litrojen määrät tulevat kehittymään myös suotuisasti

Tulevana liiketoimintakautena yksi suurimmista haasteistamme tulee olemaan kalustoresurssien riittävyys valitsevassa markkinatilanteessa.

Napapiirin Kuljetus Oy täyttää 50 vuotta. Merkkipäiväämme juhlistamme 05.05.2017 sidosryhmien kanssa Rovaniemellä.

 

Terveisin

Napapiirin Kuljetus Oy

Teppo Kyrö

toimitusjohtaja

Copyright © 2017 Napapiirin Kuljetus Oy

LuotettavaKumppaniyritys RALA-pätevyysISO 9001ISO 14001