Uutiset

ÖLJYLÄMMITTÄJÄ HUOMIO

Onko kiinteistösi lämmitysöljyn täyttöliitin ajanmukainen? Vaatimukset ovat muuttuneet 1.7.2018. Lisätietoa alla olevasta linkistä.

Lataa

UUTISKIRJE 3/2019

Liiketoimintavuoden 2019 ensimmäinen neljännes on loppumassa. Kaamoksen selkä on taitettu, ja olemme matkalla kohti valoisempaan aikaa.

Lähtiessämme vuoteen 2019 ennusteet ja näkymät infra-alalla olivat laskusuuntaiset toiminta-alueellamme ja koko Suomessa. Talouselämään ennustettiin pientä hiipumista. Monet globaalit asiat kuten Brexit, kauppapakotteet ym. vaikuttavat myös meihin täällä pohjoisella pallonpuoliskolla,

Tilauskantamme on kuitenkin kohtuullisen hyvä tähän aikaan vuodesta. Tarjottavia työkohteita on tällä hetkellä, voisiko sanoa, jopa runsaasti määrätyillä toiminta-alueillamme. Kaupunkien ja kuntien tulevat investoinnit kokonaisuutena pysyvät edellisten vuosien tasolla. Tienparantamishankkeiden määrärahoissa on huomattava lasku, mikä oli jo odotettavissakin. Turismin tuomat investoinnit tulevat tänäkin vuonna työllistämään meitä.

Kaivannaisteollisuudesta ei ole kuulunut merkittäviä uutisia. Bioteollisuudessa me lappilaiset odotamme investointipäätöksiä jopa tälle keväälle tai viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Vuodet eivät ole liiketoiminnallisesti samanlaisia….on hyviä vuosia ja paljon parempia vuosia!  Tästä vuodesta me pyrimme tekemään yhdessä entistä  paremman liiketoimintavuoden.

 

Terveisin

Napapiirin Kuljetus Oy

Teppo Kyrö

toimitusjohtaja


UUSIROVANIEMI


UUTISKIRJE 10 / 2018

Olemme siirtyneet vuoden 2018 viimeiselle vuosineljännekselle. Talvi tekee vähitellen tuloaan ja yhtiömme toiminnot  vuoden 2018 osalta alkavat olla suurelta osin loppusuoralla. Leveyspiirimme talviset olosuhteet tuovat, niin kuin aina ennenkin, hiljaisemman liiketoiminnallisen ajan.

Napapiirin Kuljetus Oy:n liiketoiminnan kehitys vuonna 2018 on ollut toimintayksiköissämme  kaksijakoinen.  Liikevaihdollisesti emme aivan tule saavuttamaan vuoden 2018 tavoitettamme, mutta tuloksellisesti tulemme tekemään tyydyttävän tuloksen. Odotuksemme kuluvaan vuoteen lähtiessämme olivat korkeammat.  Valitsevassa markkinatilanteessa voimme kuitenkin kokonaisuutena pitää vuotta 2018 liiketoiminnallisesti hyvänä vuotena.

Kaupan sektori tulee ylittämään asetetun tavoitteet liikevaihdollisesti, litramääräisesti ja tuloksellisesti. Olemme onnistuneet kuluneen vuoden aikana laajentamaan markkina-aluettamme yhtiömme strategian mukaisesti.

Urakointi/kuljetus sektorilla liikevaihtotavoitetta emme täysin saavuta, mutta asetetut tulostavoitteet suhteessa liikevaihtoon tulevat toteutumaan. Tämän syksyn tilauskantamme ei toteutunut ennusteemme mukaisesti.

Ensi vuotta 2019 ennakoidessa näkymät eivät Lapissa ole yhtä suotuisat kuin parina aikaisempana vuonna. Talonrakennus on alkanut hiipua, alustavien saatujen tietojen mukaan tieparannus  -hankkeiden määrärahat pienenevät ja  mahdollisten isojen bioteollisuushankkeiden alkamisajankohdat ovat hämärän peitossa.

Valopilkkuina meillä täällä Lapissa on turismi ja sen ennustettu kasvu, joka on tuonut ja tulee tuomaan rakennushankkeita koko toiminta-alueellemme. Kaivannaisteollisuus  toiminta-alueellamme etenee myös myönteisissä merkeissä . Lisäksi yhtiömme tilauskannassa on useita merkittäviä hankkeita, jotka jatkuvat ensi vuonna.

”Mitä korkeammalle aurinko nousee…sen myötä tilauskanta lisääntyy”

 

Terveisin

Napapiirin Kuljetus Oy

Teppo Kyrö

toimitusjohtaja


KITTILÄLEHTI  


SOMPIO LEHTI


KOTI-LAPPI LEHTI 11.10.2018


UUTISKIRJE 05 / 2018

Lapin talous nojaa metsään, teräkseen, matkailuun, kauppaan ja kaivannaistoimintaan, joilla kaikilla on hyvä suhdannevire. Hyvä taloudellinen kehitys tukee myös muita toimijoita Lapissa, myös meitä Napapiirin Kuljetus Oy:ssä.

Korjausvelkaohjelmasta ja perusväylänpidon lisärahoitusohjelmasta johtuen tänä vuonna on tavallista enemmän tieinvestointeja. Eri puolilla Lappia käynnissä olevien merkittävimpien tieinvestointien arvo on kuluvana vuonna 24 milj.euroa. Tieinvestoinneista mainittakoon kantatien 93 Kivilompolon rajanylityspaikan uudistaminen Enontekiöllä, missä yhtiömme tekee maarakentamiseen liittyvät työt.

Matkailun kasvun vaikutukset näkyvät laajasti eripuolilla Lappia vaikuttaen positiivisesti myös yhtiömme liiketoimintaan. Matkailun investoinnit ovat painottuneet koko toiminta-alueellemme Napapiiriltä – Saariselälle.  Kasvavan ja kiihtyvän matkailun myötä Lapin lentokentille tehdään mittavia rakenteellisia laajennuksia ja maarakennustöitä. Olemme myös näissä hankkeissa vahvasti mukana.

Kaupan sektorilla vuosi on lähtenyt ensimmäisellä vuosikolmanneksella erinomaisesti käyntiin. Olemme edellä asetettuja tavoitteitamme.

Tämänkin vuoden urakointi/kuljetussektorin työkauden suurimpia haasteita toiminnassamme ovat kalustoresurssien ja henkilöstön riittävyys. Strategiamme mukaisesti haemme edelleen uusia osakasyrittäjiä yhtiömme urakoinnin sektorin alihankintaan pystyäksemme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin.

Terveisin

Napapiirin Kuljetus Oy

Teppo Kyrö

toimitusjohtaja

NAPAPIIRIN KULJETUS OY LAHJOITTAA 50 - VUOTISJUHLASSAAN LAHJARAHASTOON KERTYNEET VARAT SKAL POHJOIS-SUOMI RY:LLE

Napapiirin Kuljetus Oy lahjoittaa 50 - vuotisjuhlassaan lahjarajastoon kertyneet varat SKAL Pohjois-Suomi ry:lle käytettäväksi Lapin lasten ja nuorten liikennekasvatuksen edistämiseen.

Lahjaa antamassa Napapiirin Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Teppo Kyrö ja vastaanottamassa SKAL Pohjois-Suomi ry:n toiminnanjohtaja Taavi Heikkinen.

Kiitämme Kaikkia lahjoittajia !

SYYSYHTIÖKOKOUS

Syysyhtiökokouksessa 2.12.2017 Etelä-Lapin osakasyrittäjä Markku Puuroselle ojennettiin 30 vuoden palveluksesta yhtiön kunniamerkki ja kunniakirja. Ojentajina hallituksenpuheenjohtaja Veli-Matti Liimatta, hallintoneuvostonpuheenjohtaja Jouni Koivukangas sekä toimitusjohtaja Teppo Kyrö.

YHTIÖN MARRASKUUN HENKILÖSTÖN NEUVOTTELUPÄIVILLÄ PALVELUSVUOSILTAAN 10 - 35 VUOTTA PALKITUT TOIMIHENKILÖMME

Vasemmalta toimitusjohtaja Teppo Kyrö, palkitut Jari Pitkänen, Keijo Röytiö, Janne Heikkilä, Jani Kotavuopio ja Jukka Puolakka

PAULA KERÄSEN HAASTATTELU

Napapiirin Kuljetus Oy:n osakasyrittäjä autoilija Ilkka Ollosen sora-auton autonkuljettaja rovaniemeläinen Paula Keränen, 24 v. 

Alla Paulan ajatuksia työstään yhdistelmäajoneuvon kuljettajana  

 1. Mikä sai sinut lähtemään tälle alalle?

Olen pienestä asti kiinnostanut kuorma-autoista ja koneista.  Isäni on ollut konehommissa ja serkut ajaneet kuorma-autoilla logistiikkaa. Pari kolme vuotta sitten minulla heräsi kiinnostus alalle uudelleen ja isommin. Nuorempi siskoni lähti logistiikka puolelle yhdistelmäajoneuvon kuljettaja - koulutukseen. Tällöin myös oma innostukseni kasvoi niin, että hain alan koulutukseen. Kyllähän minäkin, kun pikkusiskokin!  Olen aiemmin kouluttautunut automaalariksi, mutta en ole toiminut siinä työssä koskaan.

 

 1. Mikä alassa kiinnosti?

Isot autot ovat aina kiinnostaneet minua.

Koulun aikana kävin harjoittelussa Kaukokiidolla testaamassa rahtipuolen hommia. Rahdin ajaminen ei kiinnostanut niin paljon kuin soranajo. Tämän vuoden maaliskuusta asti olen ollut Ilkalla töissä ja olen tykännyt tästä työstä.

 

 1. Onko ammatti vastannut odotuksia?

On vastannut odotuksiani. Oli juuri sellaista mitä ajattelin tämän työn olevan.    Ala on monipuolinen; voit valita työskentelyn rahti-, puutavara-, turve - tai sorapuolella.

 

 1. Mikä on mielenkiintoista tässä työssä ja mikä ei niin mukavaa?

Mielenkiintoisinta on kun näkee paljon erilaisia ja erityyppisiä ihmisiä.  Jotkut ihmiset, huomattuaan että nainen on kuskina, alkavat heti neuvomaan ja ohjastamaan niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä. Asiakkailta tulee paljon piristäviä kommentteja kuten ”mukava kun näkee kauniita naisia työmaalla”.

Tässä työskennellään palvelualalla asiakaspalvelussa, joten pitää olla tarkkana mitä sanoo, miten toimii ja miten asiakkaita palvellaan. Lisäksi mielenkiintoa lisää vaihtuvat työkohteet ja kippauspaikat.

 

 1. Voitko suositella alaa naisille?

Voin kyllä täysin suositella naisille tätä työtä. Kuorma-auton ajamiseen ei tarvita voimaa, tekniikka hoitaa sen.  Naisille sopii tämä työ siinä missä miehillekin. Naisilla ei ole tarvetta esittää muille osaamistaan kuten varsinkin nuoremmat miehet tekevät.

 

 1. Tulevaisuuden näkymät maansiirtopuolella?

Töitä riittää aina, koska koko ajan rakennetaan. Toivon enemmän naisia alalle ja haluan myös itse jatkaa soranajoa ensi kesänä työkauden alkaessa.

 

 1. Aiotko alkaa itse yrittäjäksi?

Oman auton laittaminen ei ole vielä vuoden kokemuksella ajankohtaista.

 

 1. Koulutuksen kesto?

Koulutus alalle eli yhdistelmäajoneuvon kuljettajaksi kestää aikuispuolella yleensä 13 kk, mutta minä onnistuin valmistumaan 12 kk aikana.  Koulutus maksoi itselleni muutaman satasen.  Nuorisopuolella koulutuksen kesto on 3 vuotta.

 

 1. Mitä haluaisit sanoa niille, jotka harkitsevat alalle tuloa?

Suosittelen tätä alaa kaikille, naisia tarvitaan ja halutaan alalle lisää.

 

 1. Mitä ajaminen vaatii? (taitoja jne.)

Rauhallisuutta ja pitkää pinnaa. Voimia ei tarvita ajamiseen. Aluksi työmailla vähän katsotaan kun nainen tulee töihin. Naljailut yleensä loppuvat, kun huomaavat että nämä hommat onnistuvat samalla ammattitaidolla niin naisilta kuin miehiltä.

 

 1. Mielipiteesi Napapiirin Kuljetus Oy:n urakointi/kuljetussektorin toiminnanohjausjärjestelmästä?

On hyvä keksintö, kuka sitten on keksinytkin.

 

 1. Onko kehitys ideoita?

Vielä ei ole tullut yhden kauden jälkeen mieleen, ehkä myöhemmin työkokemuksen karttuessa!

UUTISKIRJE 10 / 2017

Työntäyteinen liiketoimintavuosi 2017 alkaa olla loppusuoralla urakointi- ja kuljetussektorilla talven tehdessä tuloaan. Olemme suoriutuneet hyvin urakoinnin hankkeista, niin taloudellisesti kuin laadullisesti. Määrällisesti olemme myyneet kuluneena vuonna jalostettuja ja jalostamattomia kiviaineksia ennätysmäärän tonneina. Tulemme saavuttamaan asetetut tavoitteet urakointi-kuljetussektorilla.

Kaupan sektori on elänyt kasvusuuntaisesti kuljetus-urakoinnin rinnalla. Myydyt litramäärät ovat toteutuneet ennakoitua paremmin tähän mennessä vuotta. Metsäteollisuuden tämän syksyn kasvava toiminta tuo lisämyyntilitroja loppuvuodelle. Ennakoimme, että kaupan sektorilla pääsemme myös tavoitteisiimme.

Mitä erityistä meille tähän mennessä on jäänyt mieleen tästä vuodesta? Työntäyteinen – tuloksellinen! Resurssien, niin kaluston kuin henkilöstön suhteen, olemme toimineet kiivaimpina aikoina äärirajoilla. Varsinkin kalustopuolella meillä on ollut aika-ajoin resurssivajetta koko toiminta-alueellamme.

Miltä näyttävätkään markkinat vuodelle 2018?  Ennusteet talouskasvulle vuodelle 2018 ovat noususuhdanteiset koko Suomessa. Niin meidänkin toiminta – alueellamme. Olemme voineet seurata tiedotusvälineiden kautta mahdollisia tulevia tai toteutuvia tie- ja siltahankkeita, bioteollisuuden hankkeita, kasvavan matkailun tuomia rakennushankkeita, julkisen sektorin investointeja sekä muita taloudellisesta noususuhdanteesta kumpuavia hankkeita. Edellä mainituilla mahdollisuuksilla me vahvana lappilaisena pk – yrityksenä lähdemme luottavaisin mielin loppuvuoteen ja tulevaisuuteen.

 

Terveisin

Napapiirin Kuljetus Oy

Teppo Kyrö

toimitusjohtaja

0400 292900

UUTISKIRJE 07/2017

Markkinanäkymät ovat liiketoimintojemme kannalta edelleenkin hyvät toiminta-alueellamme. Infrapuolen tarjouskyselyjä tulee tasaisena virtana, niin julkiselta kuin yksityiseltäkin puolelta. Suomessa odotetun infrarakentamisen kokonaismäärän kasvaminen vuodelle 2017 on toteumassa, ehkä jopa ylittymässä. Positiivista on myös tulevan vuoden ennuste, että infrarakentaminen jatkuu noususuhdanteisena. Kuitenkin on todettava, vaikka infra-alan työllisyys on tällä hetkellä hyvä ja suhdanteet ovat kasvussa, niin kilpailu markkinoista on kiristynyt. Kaluston ja henkilöstön resurssipulaa esiintyy aika ajoin.

Tilauskantamme urakointi – kuljetussektorilla on kehittynyt edelleenkin myönteisesti. Meneillään olevat hankkeet ovat toteutuneet suunnitelmien mukaisesti. Suurimpia meneillään olevia hankkeita ovat vt. 21 Kolari – Palojoensuu välin kiviainetoimitukset ja massakuljetukset, sekä tien siltakohteiden maatyöt. Edellä mainituissa kohteissa toimitukset etenevät tehokkaasti, ja ovat etuajassa. Muita mainittavimpia isompia kohteita urakointi – kuljetus sektorilla ovat mm. Rovaniemen Norvatien sillan maanrakennustyöt, Sodankylän hyvinvointikeskuksen maatytöt, Levin Koutamaan alikulkutunneli hanke, Ranuan katu-urakka, Motonetin pohjatyöt Rovaniemi.

Kaupan sektori etenee urakointi – kuljetus sektorin vanavedessä. Kokonaislitravolyymit ovat tavoitteidemme mukaisia, jopa hieman ylikin. Kilpailu on myös kaupan sektorilla kiristynyt. Haastetta tulee riittämään meillä kaupan sektorin puolella kuluvana liiketoimintavuonna.

Kokonaisuutena yhtiömme liiketoiminta ensimmäisenä puolivuotiskautena on edennyt lähes suunniteltujen tavoitteiden ja päämäärien mukaisesti, mutta toisellekin vuosipuolikkaalle meille jää haasteita. Suurimpina haasteita edelleenkin on muuttuva maailma, kiristyvä kilpailu, sekä lakien ja säännösten tulkinnat lähinnä viranomaistahoilta.

 

Terveisin

Napapiirin Kuljetus Oy

Teppo Kyrö

toimitusjohtaja

UUTISKIRJE   04 / 2017

Talven selkä on taittumassa kevään tehdessä tuloaan. Kevään tulo on vilkastanut myös tarjouskyselyjen määrän koko toimialueellamme. Talous elpyy, ja talousennusteet tälle vuodelle ovat kasvusuuntaisia. Se näkyy myös meillä tarjouskyselyjen ja saatujen hankkeiden määrissä.

Tilauskantamme urakointi – kuljetus sektorilla näyttää toiminta – alueellamme jo tässä vaiheessa vuotta hyvältä. Jo saatujen hankkeiden määrä on tällä hetkellä poikkeuksellisen suuri verrattuna edellisiin toimintavuosiimme. Saaduista hankkeista mainittakoon vt. 21 Kolari – Muonio ja Muonio – Palojoensuu välien kiviainestoimitukset  ja kuljetukset, sekä Norvajärven siltatyömaahan liittyvät maarakenustyöt ja kiviainestoimitukset. Lisäksi Lappi 17 rakenteenparantamisurakan työt tulevat työllistämään myös meitä tulevana kautena. Lisäksi toiminta – alueellemme on tulossa vielä useita suuria ja pienempiä infrapuolen hankkeita sekä yksityisellä että julkisella puolella.

Kaupan sektorilla alkuvuosi on lähtenyt käyntiin hyvin. Olemme asetetuissa tavoitteissa, jopa hieman ylikin. Kauppa kulkee osaksi urakoinnin- kuljetus sektorin volyymin mukaisesti, eli ennustettavissa on, että kaupan sektorin myytyjen litrojen määrät tulevat kehittymään myös suotuisasti

Tulevana liiketoimintakautena yksi suurimmista haasteistamme tulee olemaan kalustoresurssien riittävyys valitsevassa markkinatilanteessa.

Napapiirin Kuljetus Oy täyttää 50 vuotta. Merkkipäiväämme juhlistamme 05.05.2017 sidosryhmien kanssa Rovaniemellä.

 

Terveisin

Napapiirin Kuljetus Oy

Teppo Kyrö

toimitusjohtaja

Copyright © 2017 Napapiirin Kuljetus Oy

Kauppalehti Menestyjät 2018 LuotettavaKumppaniyritys RALA-pätevyysISO 9001ISO 14001